Lex Groenewegen: Mijn bucketlist en blije klanten

We vieren dit jaar het 10 jarig bestaan van Moving Digital, de tijd vliegt! Dat betekent dat we het naar ons zin hebben, conform het oud-Hollands gezegde. Al vanaf de start van Moving Digital (toen nog: KijkMijnHuis) volg ik grote, succesvolle merken: hoe vliegen ze bepaalde zaken aan? Welke trends volgen zij? Hoe lossen ze problemen op en wat kunnen wij daarvan leren? Al vanaf mijn jonge jaren houd ik een bucketlist bij; toffe dingen die ik ooit nog zou willen doen. Zo heb ik er eens op geschreven dat ik ooit een product zou willen lanceren zoals Steve Jobs dat deed bij Apple. Met alles erop en eraan, inclusief coltrui, volle zaal, super presentatie op groot scherm en spannende muziek. Waarschijnlijk heb ik de productlancering van de eerste iPhone (2007) met iets teveel enthousiasme bekeken en zitten dagdromen. De aanvulling op mijn bucketlist was het gevolg.

Dagdromen

Wat ik tijdens dat dagdromen heb onthouden van al die succesvolle merken? Dat het hebben van ‘blije klanten’ de beste strategie is voor elk bedrijf. Zorgen dat onze klanten, makelaars maar ook hun klanten (kopers en verkopers) happy zijn met al onze diensten. Daar zet ik mij samen met mijn collega’s elke dag voor in. Zelf vind ik makelaars de leukste klanten die ik kan wensen. Elk makelaarskantoor is uniek, toch is er een gemeenschappelijke deler: de passie voor vastgoed en deskundigheid in het vak. Ik zie beide gelukkig vaak terug bij onze klanten. Hoe kunnen wij hen blij maken? Via de perfecte marketingmix voor vastgoedprofessionals afgestemd op individuele behoeftes. Dat doen we bij Moving Digital elke dag met plezier!

De uitdaging

Op dit moment zijn makelaars vooral op zoek naar nieuw aanbod. “Die huizen verkopen wel” horen we steeds vaker. Dat klopt, en daar stemmen we de marketingmix dus ook op af. Maar de vraag blijft natuurlijk wel: voor welke prijs, hoe snel en met welke voorwaarden verkoop je een woning? Elke deal blijft een uitdaging en gelukkig zie ik onze klanten, ook nu het wat makkelijker gaat, nog steeds genieten. De snelle verkopen zorgen wel voor een teruglopende ‘voorraad’. Het accent in de marketingmix verschuift dan ook naar het verkrijgen van nieuw aanbod. Dat is nog niet zo eenvoudig, maar gelukkig bewegen wij succesvol mee.

Poef! Nieuw aanbod

Wat ik keer op keer besef; er bestaat niet zoiets als een ‘silver bullet’ (één trucje dat alles oplost). Was het maar zo! ”Poef”; nieuw aanbod! Ik kan me meer situaties indenken waarbij zo’n silver bullet heel wenselijk is of zou zijn geweest. Maar ervaring en de grote merken hebben ons geleerd hebben dat het ‘m allemaal in de (marketing)mix zit. Hoe die mix eruit ziet? Wat mij betreft is dat voor elke regio, stad of dorp anders, maar één ding weet ik zeker en geldt overal: tevreden klanten zorgen voor nog meer klanten! Als ú de makelaar bent die op de verjaardagen wordt aangeraden, dan zit u goed. Hoe komt u daar? Uiteraard met succesvolle transacties, goede funda reviews en natuurlijk lokale zichtbaarheid. Maar ook zeker permanente, effectieve aanwezigheid op de socials, gekoppeld aan een succesvolle website.

Levensbelang

Die laatste zouden we soms bijna vergeten, maar is van levensbelang. Elke overweging van een consument wordt beïnvloed door de website. Een succesvolle website? Dat is een website die niet alleen aan bepaalde specs voldoet, maar ook eentje met relevant bezoek. Het liefst véél relevant bezoek. Relevant bezoek dat converteert. Ik volg altijd met veel belangstelling Dr. Karl Blanks, deze beste meneer is van het bedrijf: Conversion Rate Experts.

Om het converteren op uw website te verbeteren lanceren wij met trots Sitekick, ons nieuwste product. Via een nieuwsbrief en dit blog. Helaas (en waarschijnlijk zelfs gelukkig) zonder coltruien en Apple-achtige presentaties. Mijn bucketlist item blijft nog even staan. Ik denk zelfs dat ik het item maar moet uitgummen. Niet omdat dit ons laatste product is dat we lanceren – ik hoop dat er nog vele volgen. Het is meer dat coltruien en presentaties met spannende muziekjes niet bij ons passen. Laat ons maar het bescheiden bedrijf(je) uit het zonnige Delft blijven. Waar wij met passie en plezier gewoon goede producten leveren waar makelaars en hun klanten gewoon echt blij van worden.

Gewone mensen

Dat ook wij maar gewone mensen zijn, bleek vandaag. De nieuwsbrief ging er alvast uit zonder de correcte titel. Er ontglipte me bijna een lelijk woord! We hebben de hele wereld gemaild met de titel “test”. Pijnlijk maar waar. Dat zou bij Apple niet gebeuren. Ik ben blij dat ik nu niet voor een zaal journalisten sta in mijn coltrui.

Sitekick live! Dat is wel een heel mooi moment. Ik blijf mijn hele leven elke dag leren. Vandaag staat ‘nieuwsbrieven met juiste titel versturen’ bovenaan. Ook wil ik graag van u leren wat u van ons nieuwe product Sitekick vindt. Bekijk hier de productpagina, met pakkende welkomstaanbieding. Ik hoop dat u er ook blij van wordt.

Goed weekend & cheers!